Aarde

De wonderlijke aardbol. Het hemellichaam en onze planeet Aarde is de planeet van leven, genot, werken, slapen en alle andere allerdaagse dingen

- Aarde verblijft niet in een sterrenteken

De planeet Aarde kan een hoop voorspellingen geven. Echter gebeurt dit niet vaak. De Aarde kent geen sterrentekens. De Aarde is de moeder van alle sterrentekens, daardoor staat er aan de Aarde ook niet een sterrenteken vast. Vanaf de Aarde kun je alle hemellichamen en hun positie ten opzichte van de dierenriem zien. Om toch een astrologische voorspelling te doen gebruikt men ook wel de maan of een satelliet. Toch beweren veel astrologen dat dit niet de juiste manier is. Zeer ervaren astrologen bepalen de positie van de aarde namelijk door de stand van de zon en maan te berekenen.

Sterrenbeelden

Moeder Aarde is geen hoeder van een huis, maar word zeker gezien als hoeder van alle mensen en dieren. Voorspellingen met de lijn van de aarde ten opzichte van je sterrenbeeld kan lastig zijn aangezien we zelf op het referentiepunt staan, veelal word daarom de maan gebruikt voor zo'n voorspelling.

Horoscopen
And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.
Khalil Gibran
© 2020 Mercurius-Astro
Met steun van Mediums